“Posseixes tan sols allò que no podràs perdre en un naufragi”

Una tarda passejava pel raval i a l’exterior d’una botiga, en una pissarra es podia llegir la frase d’El Ghazali, mestre sufí, “posseixes tan sols allò que no podràs perdre en un naufragi”…el post d’avui va una mica d’això….de “canvi de xip”, canvi de mentalitat, sobre els valors que sovint ens imposa la societat de “com més tinguis, més feliç seràs”.

Setem, a través del projecte PamAPam, va organitzar el passat 15.03.14 un curs sobre Economia Col·laborativa. I què és això, us preguntareu? és la forma tradicional de compartir, intercanviar, prestar, llogar i regalar, redefinida a través de la tecnologia moderna i les comunitats. “No és revolució, és renaixament“, probablement d’antigues maneres de fer però en èpoques modernes.

Tot va començar amb el llibre “What’s mine is yours”, de Rachel Botsman (2010), on canvia el paradigma i “el producte esdevé servei”. Es comença generant confiança a través d’Internet (on-line) i posteriorment, aquesta confiança arriba fora d’internet (off-line). (Què fort, no? confiança generada a internet que arriba a fora!!).

Potser teniu algun amic que viatja pel món o acull a gent a casa seva amb el Couchsurfing, es mou amb transport compartit amb el Blablacar o ven artesania per la plataforma Etsy, però potser no ho coneixeu. Personalment, amb el curs, se’m va obrir un món davant meu. Hi ha moltes opcions, tant de mobilitat, d’allotjament, gastronomia, lloguers i venda de productes, bancs del temps, desitjos, activitats guiades, crowdfunding…increïble….inclús, una que em va fer molta gràcia va ser la de Gudog, amb opcions i bons preus per a deixar el gos quan te’n vas de vacances.A la pàgina de ConsumoColaborativo en trobareu moltes més: http://www.consumocolaborativo.com

De entre totes les idees que ens van dir, em quedo amb una: “la reputació serà la nova moneda”.

 

IMG_20140315_121142

Bueno, espero haver-vos apropat una miqueta a l’Economina Col·laborativa; som a Barcelona, la quarta ciutat del món amb més impacte de l’Economia Col·laborativa, una de les 10 idees que canviarà el món, segons la revista Time.

Espero que investigueu sobre el tema: val la pena!

bona setmana,

Anna Morales

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s