‘Vents del Sud’ revoluciona Berga

“L’Acció més petita és millor que la intenció més gran” (Leon Eisenberg)

Així finalitzava el vídeo d’obertura de la trobada “Vents del Sud” el qual recopilava alguns dels moments en forma de fotografia  de cada un dels Camps de Solidaritat que s’han dut a terme enguany, fotografies carregades d’històries i emocions que només cada una de les persones que han viatjat poden entendre.

I és que el passat 8 d’octubre teníem una cita pendent a Berga per retrobar-nos totes i tots els i les  participants d’aquesta edició dels Camps de Solidaritat 2017 organitzats per SETEM Catalunya, que han tingut la oportunitat de viatjar al sud.

Berga 1

Un moment molt esperat, ja que aquesta trobada serveix principalment per poder parlar amb aquelles persones que saps que t’entendran. Participants del teu propi grup i participants també d’altres grups que han viscut experiències tan similars i tan diferents a la pròpia. Un espai que serveix per compartir aquelles experiències, sensacions i emocions que, en la majoria d’ocasions, encara no han aterrat a Catalunya i s’han quedat en el “limbo” entre el sud i el nord.

El matí va tenir un espai reservat pels companys i companyes del grup d’Argentina, que van pujar a l’escenari per llegir un manifest i donar suport a la caSantiago Mmpanya que s’està duent a terme per visibilitzar la desaparició de l’argentí Santiago Maldonado el passat 1 d’agost, a causa de la defensa de la comunitat mapuche.

Una altra de les mítiques activitats d’aquesta trobada és la de “menjars del món”, un moment per compartir receptes culinàries que hem descobert al país on hem fet la nostra estada. Consistia en una taula parada enmig d’una de les acollidores places de Berga, amb varietat de menjars molt ben elaborats pels i les participants i tothom, de manera informal, va anar provant els diferents plats tot fent ambient. El concurs de menjars del món va proclamar la victòria del grup de Nicaragua Pueblo Nuevo, que va ser obsequiat amb un lot de productes de la terra.

Crec que és de justícia fer una menció especial a l’equip de voluntàries i voluntaris que han format part de la preparació d’aquesta trobada: Berga es va omplir d’una trentena de persones voluntàries que, amb moltes ganes, van fer possible que tot sortís genial!

Un gràcies gegant a les amfitriones de Berga: per oferir allotjament a les persones voluntàries que van pujar dissabte, per acollir hospitalàriament voluntàries i participants, per fer les gestions pertinents d’espais i logístiques, per preocupar-se de que tot sortís rodó i per compartir amb l’auditori del teatre la seva experiència com a persones que han viscut i que s’estimen camps de solidaritat de Setem. També gràcies a les persones voluntàries que van pujar per fer de suport o d’avaluadores del camp, activitat amb la qual es va posar fi a la trobada.

Un dia marcat per un ambient on es respirava una emoció especial per part dels i les participants, un sacseig inherent en les persones que no han tornat indiferents dels camps. Les emocions diverses, moltes d’elles amb més preguntes que respostes, encara s’han de col·locar a lloc. Encara s’ha de trobar la manera d’encaixar el que s’ha viscut i per tot això ens espera en dues setmanes la última de les trobades de formació; “I ara què?”, el proper dissabte 28 d’octubre al Casal de Joves Girapells (Guinardó, Barcelona).

Berga 2

Deixa un comentari