Qui som

Aquest blog és l’espai de les persones voluntàries de SETEM. És un espai per reflexionar i intercanviar idees així com també per donar a conèixer les activitats i les campanyes de l’entitat. Volem explicar en primera persona, des de la veu dels voluntaris, com vivim la transformació social i la lluita per a la justícia.

Participem a SETEM perquè creiem que per  generar canvis socials hem de donar a conèixer les causes de la pobresa i de les desigualtats, exigir justicia social i proposar alternatives de l’economia social i solidària.

Les persones

Anna Morales

Hola! sóc l’Anna. Si m’hagués de definir en dues paraules, ho faria amb les següents: inquieta i curiosa….podria explicar-vos moltes coses sobre mi, però trio començar pel principi. Una vegada, als 16 anys, aquesta curiositat que em caracteritza va fer que, gràcies al Joaquim, profe del cole que ens donava Geografia Econòmica a 2n de BUP, amb un grupet de la classe ens animéssim a participar a un premi escolar que organitzava Intermón sobre El Comerç Just. Això ens va fer pensar, preguntar-nos els perquès de moltes coses fent créixer el nostre esperit crític. I… finalment, vàrem guanyar el premi escolar, que consistia a conèixer els projectes que duia a terme la ONG a la República Dominicana… va ser increïble conèixer de primera mà una realitat i una cultura molt diferents a la nostra… Suposo que aquest fet ha fet que des de llavors tingués curiositat i ganes de conèixer altres maneres de fer i d’entendre la vida, de relativitzar i d’enfocar les coses des de diferents punts de vista… Per això, he acabat, a través dels grans Camps de Solidaritat, a la “Família” Setem i poder aportar un granet més de sorra al Blog de Voluntaris de Setem.

Bé, ara que ja sabeu una miqueta el què, espero anar-vos informant de més coses a través del Blog!!

Núria Villanueva

Hola em dic Núria!

Sóc Mestra d’Educació infantil i psicomotricista. Vaig arribar a SETEM l’any 2012 com a participant del camp de Camerun, kumbo i actualmente segueixo col·laborant-t’hi com a voluntària en la formació de Camps de Solidaritat i com podeu veure en el Bloc del Voluntariat.
M’agrada el dibuix i sobretot sobretot viatjar!

 Anna Mir Danés

Sóc l’Anna (Educadora Social i Historiadora de l’Art). Vaig conèixer SETEM fent una Ruta Solidària al Nepal (2009) i llavors vaig repetir fent un Camp de Solidaritat al Camerun (2011), fet que em va portar a realitzar un Postgrau en Societats Africanes. M’interessa la interculturalitat, la justícia social, els coneixements de les societats ancestrals i la lluita per la igualtat de gènere. Actualment formo part de la Junta Directiva de SETEM com a vocal de Voluntariat i Participació, també col·laboro en l’organització dels Camps de Solidaritat i en el Blog. M’agrada moltíssim viatjar, escriure poesia i cantar. L’art i la cultura formen part de la meva vida i penso que són unes molt bones eines per generar reflexió, canvis socials i personals.

Alba Mir

Sóc l’Alba, comunicadora audiovisual i futura educadora social, enamorada d’Àfrica i viatgera sense cura ni remei, m’apassiona la fotografia i comparteixo amb els meus companys, i per damunt de tot, amics de blog el compromís per la transformació social i la presa de consciència sobre la realitat que es viu al nostre entorn i al món en general. SETEM, amb el Camp de Camerun del 2012, em va obrir una finestra a la reflexió i la experiència em va encoratjar a seguir ampliant horitzons en l’àmbit social.

Xavier Bofill

Bones!

Jo sóc en Xavier i sóc investigador. Vaig arribar per primera vegada a SETEM l’any 2012 en què vaig anar de Camps a Camerun. Des de llavors m’he implicat com a voluntari en la entitat en la dinamització dels voluntaris que tornen de camps, i m’he seguit formant a través d’un postgrau en societats africanes i desenvolupament. I com que l’experiència de camps i l’atracció d’Àfrica no te la acabes mai, vaig tornar l’estiu del 2014 a Uganda. Aquesta ja com a coordi 😉