Verkami per fer possible L’espurna

En la societat de la pantalla, la immediatesa s’ha convertit en un dels elements més imprescindibles del nostre dia a dia. I és en aquesta voràgine on es fa més necessari que mai recordar-nos aquell vell proverbi africà tan premonitori com eloqüent: “vosaltres, els europeus, teniu els rellotges, però nosaltres tenim el temps”.

Per continuar és necessari aturar-nos. És necessari parar i reflexionar per tal de guanyar fermesa a les nostres passes, però també coherència i fins i tot dignitat. Aquí les sàvies paraules i escrits, les precioses reflexions que d’altres ens han deixat abans, ens poden servir per construir un mapa d’esperances, per fitar en la foscor, i que aquest despertar ens porti al moviment. O com deia Joan Fuster, “una consciència desperta sempre revertirà en acció, o si més no en remordiment”.

Amb aquest objectiu, i amb la màxima humilitat del món, fa anys que vaig crear el bloc de L’espurna, que avui, després de molta feina i amb el paper imprescindible de l’editorial Lo diable gros, pot veure la llum en forma d’un llibre preciós que em fa molta il·lusió presentar-vos.

imatge-portada-muntatge-v3

Es tracta d’un recull amb gairebé mil cites, aforismes i fins i tot algun text més llarg d’autores i autors de tots els temps. I a més, el llibre compta amb un pròleg d’en Josep Manel Busqueta, pastisser i economista, i un epíleg de la Gemma Garcia Fàbrega, periodista de La Directa. Tot plegat amb la característica i objectiu comuns de buscar ser despertador de consciències, l’espurna que encén la flama, i que això porti la transformació social. “Per un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures”, que deia Rosa Luxemburg.

I per fer-ho, per tal que aquest llibre sigui una realitat i es pugui portar a terme, perquè aquesta obra arribi a les mans, cors i punys de molta gent, necessitem que us el feu vostre. Va néixer amb l’esperit de la consciència col·lectiva, i no es podrà materialitzar si no és, així mateix, des d’una voluntat col·lectiva. És per això que us vull convidar a totes i tots a participar al verkami per fer possible aquesta brúixola. Utòpic? Segurament. Però com va dir Galeano, la utopia serveix per caminar.

Gràcies per ser-hi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s