Les caixes de cartró no tenen color

L’altre dia una mare de la meva escoleta em comentava que volia comprar-li al seu fill un cotxet per Nadal i que la seva sopresa estava sent que, després de recórrer botigues i botigues, tots eren de color rosa. Després va afegir que no és que el color rosa tingui cap problema, és un color més, sinó que és la connotació que se li ha atribuït socialment a aquest. No poder triar el color de cotxet que vols pel teu fill perquè la indústria de la joguina segueix considerant que els cotxets són per a les nenes, és força sorprenent i alhora trist. I com aquest exemple en podríem posar moltíssims.

4_thumbAny rere any hem d’aguantar pubicitat per televisió i a revistes de joguines on clarament la forma de classificar-les, les hi imatges que apareixen, i els colors que emmarquen l’anunci són sexistes. Dic aguantar perquè personalment tant com a mestra com a consumidora em sembla indignant que gairebé a les portes del 2017 encara ens trobem aquest tipus d’imatges a l’abast de tothom.

 

Algunes marques s’han estat esforçat per introduir en la seva publicitat una línia més coeducativa (per exemple, nens utilitzant una cuineta, nenes jugant amb camions, etc.) tot i que, encara es veuen un xic forçades i el transfons a nivell ideològic, que és el realment important, segueix vigent.

catalogo-ninos

Així que convido a fer una reflexió: per a un infant, sigui nen o nena, una joguina és una font d’exploració i descobriment; per tant, quant més neutra i simple sigui aquesta més profit li podrà treure.

Per últim recordar que estem en època nadalenca i el consumisme es pot apoderar de nosaltres. No perdem el nord i consumim de forma responsable!

BONES FESTES!

Núria Villanueva

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s