25 anys fent Camps: Trobada 0

camps trobada 0Aquest dissabte va tenir lloc la Trobada 0, un dia molt especial per a totes les persones que comencen aquesta nova experiència; un dia intens i emotiu, on es comença a palpar la màgia dels Camps de Solidaritat. La formació prèvia comença i arriben un munt de dinàmiques, xerrades, tallers, reflexions i emocions; però la primera jornada, l’anomenada trobada 0, té una particularitat que fa que el dia prengui una aire molt especial. Un cop presentades les jornades i explicat què és SETEM, els coordinadors il·lusionats alcen els seus dibuixos i cadascú va identificant a poc a poc els membres del seu grup, a les persones amb les quals els unirà un vincle molt especial perquè compartiran un viatja que tot just comença ara. Encara recordo la meva Trobadgrup1a 0, l’any 2011, recordo els nervis, les ganes de començar la formació, però sobretot saber amb qui compartiria aquella experiència. Dissabte vaig tornar a veure la il·lusió i el somriure en els rostres dels nous participants, uns somriures que segur que s’aniran eixamplant a mesura que es vagin endinsant en aquesta enriquidora vivència.

Aquest any ja en són grups25, i durant tot aquest temps més de 5.000 persones han tingut la oportunitat de viatjar a un altre país, conèixer una altra cultura, reflexionar sobre les desigualtats, compartir amb altres persones i aprendre moltíssim abans, durant i després del viatge; perquè el regal dels camps no és només la vivència grupal i cultural sinó també la reflexió i creixement personal.

Però els Camps de Solidaritat no serien possible sense els voluntaris i voluntàries que dediquen part del seu temps lliure a col•laborar a l’abans i al després, a preparar, gestionar i portar a terme dinàmiques, xerrades, tallers; són persones que un dia van fer un camp i que ara formen part del voluntariat actiu de SETEM. I aquest dissabte va ser doblement especial per a tots nosaltres, perquè vam voler expressar el nostre agraïment a una persona que va fer el seu primer camp el 1994, i que després de la seva primera experiència l’amor vers els camps ha estat constant, enriquidor, motivador…flors amb bona companyia podria dir molts adjectius de tot el que per a nosaltres i per a ella ha significat el seu vincle amb camps durant tot aquest temps. Ara deixa la Vocalia de Camps de la Junta Directiva, però esperem que  la seva màgia continuï sempre amb nosaltres. Gràcies Sílvia per tot i més!

Bon inici de viatge participants dels Camps de Solidaritat 2016! #hohasdeviure

Anna Mir Danés

One response to “25 anys fent Camps: Trobada 0

  1. Realment una trobada fantàstica, i de tot cor GRÀCIES!!!
    Camps: un cor que batega i batega i que mai deixarà de fer-ho.
    Mou-te i canviarem el món, però sobretot sobretot ens canviarem a nosaltres mateixos i llavors serem imparables…
    una abraçada a tothom!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s