QUE L’ARBRE NO ENS IMPEDEIXI VEURE EL BOSC

12240022_441190906085839_2113875872252559640_n[1]L’islamofòbia és un sentiment que està ressorgint amb més força que mai d’ençà que els diferents esdeveniments de França, així com tot els desplaçament de refugiats siris, i la guerra incessable estan colpejant les notícies dia rere dia.

Aquest sentiment de rebuig i desconfiança vers totes aquelles persones d’origen musulmà s’acreix en barris on la convivència amb persones d’altres cultures s’ha anat convertint en quelcom habitual en els últims anys i , amb el que, d’altra banda, no tothom està disposat a conviure.

Jo sóc de Badalona i a la zona on visc no és difícil escoltar comentaris despectius en contra de persones musulmanes i, sovint, sense cap mena de fonament. Cal que criminalitzem al paquistanès que regenta la botiga de queviures de sota casa, o la nostra veïna afganesa pel simple fet de pertànyer a una religió anomenada Islam?

Els mitjans de comunicació tenen molt a veure en tot aquest ideari col·lectiu. Amb els atemptats de París, molta gent s’ha quedat amb les hores de retransmissió televisada que se li va atorgar a aquest fet i no han anat més enllà. Evidentment que ha estat un succés molt trist i el qual tant de bo no s’hagués produït, però no oblidem les persones innocents que aquell mateix dia van morir en un atemptat al Líban, centenars de nens afusellats a mans de l’Exèrcit Islàmic (ISIS), bombardejos a Síria, etc. I el més incoherent i indignant de tot és que el mateix govern francès ha estat implicat en molts d’aquests fets, els quals semblen passar desapercebuts per a Occident, on encara tothom segueix planyent la desgràcia de París només perquè són més similars a nosaltres.

En Ruben Darío, escriptor i periodista equatorià ho explica amb més detall en el següent article:

https://rubendariobuitron.wordpress.com/2015/11/14/a-mi-no-me-vengan-con-el-cuento-de-yo-soy-paris/?blogsub=confirming#subscribe-blog

En definitiva, davant aquest període convuls que està travessant el món en el qual vivim, hem d’intentar tenir esperit crític, evitar les generalitzacions, i pensar que darrere qualsevol fet o notícia poden haver-hi interessos creats, tant polítics, econòmics i/o religiosos.

Per tant, ALERTA!

Núria Villanueva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s