El batec de la transformació social!

setem1Viure comporta formar part d’un món que sovint ofereix moltes injustícies. Quan mirem tot allò que ens envolta a les notícies, al carrer, als documentals, viatjant pel món, o tan sols en percebre l’aire que es respira al nostre poble o ciutat… es produeix alguna cosa a dins nostre que ens fa preguntar-nos per què les coses són així, per què el món funciona d’aquesta manera i si hi podem fer alguna cosa. El camí que tot seguit acompanya aquesta primera sacsejada pot prendre formes molt diverses; de qui necessita pair tot allò que veu per transformar-lo en alguna cosa a qui tot seguit passa a l’acció i es compromet a participar en algun projecte o iniciativa. D’aquí, de moltes d’aquestes persones sorgeix l’esperit del voluntariat de la nostra societat, persones que creuen que amb el seu activisme poden prendre partida en la transformació social a nivell local i global.

Tots tenim un punt en comú, que personalment considero molt important i és que volem viure en un planeta just, solidari, digne per a tothom i que respecti la vida i la naturalesa. Segurament, però, hi ha mil formes de poder jugar un paper en foto2aquesta transformació social i cadascú ha de saber trobar el seu lloc. Però avui, vull fer un esment especial a les persones que amb el seu compromís decideixen des del voluntariat organitzar-se, comprometre’s, actuar, il·lusionar-se, somniar i aconseguir petits canvis que són la força per avançar i poder divisar un horitzó ple de noves possibilitats.

No vull oblidar però, que per poder participar en aquest canvi social, per a mi, és molt necessari el canvi personal, perquè un va de la mà de l’altre, perquè com deia Lev Tolstoi “tothom vol canviar el món, però ningú pensa a canviar-se ell mateix”. Penso que aquesta afirmació és molt encertada, una no es pot desvincular de l’altre, perquè per ser coherents a nivell social, també ho hem de voler ser a nivell personal, perquè per ser un nosaltres actiu delejador de canvi també hem de voler ser un jo compromès i feliç amb un mateix.

pamapamDes de SETEM Catalunya tenim un nombrós grup de voluntaris/es a tot el territori català que fan que les injustícies siguin denunciades, que es puguin proposar alternatives de consum responsable, que es generi consciència mitjançant l’educació i les TIC, que l’entitat funcioni dia dia i que es puguin viure experiències a països del Sud que seran un pont per a la transformació personal i social. Moltes gràcies a ells i elles per la seva implicació, pel seu compromís i per les seves ganes de creure que un altre món és possible i que ja l’estem construint!

Mou-te, Il·lusiona’t, Crea, Gaudeix, Somia… I CANVIAREM EL MÓN!

Anna Mir Danés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s