Nepal està plorant, però vol tornar a somriure!

nepal2Tot va començar el dissabte 25 d’abril; era el dia de la Trobada Zero dels Camps de Solidaritat de SETEM i, de cop, comences a rebre missatges i notícies de gent preguntant pel Nepal. T’informes a través de les xarxes socials i te n’adones que s’ha produït un gran terratrèmol. Immediatament comences a pensar en tota la gent que coneixes i també a veure i ser conscient de les conseqüències que aquest fet tindrà.

De seguida te n’adones que aquesta vegada ha estat gros, perquè tots els mitjans de comunicació en fan ressò. Un país com Nepal no està preparat per un terratrèmol d’aquestes magnituds. Una gran quantitat de cases i patrimoni cultural ha estat destrossat, molta gent ha mort i la sensació principal al país és la de la por que en torni a venir un altre. La vida a vegades és cruel i injusta, la naturalesa ha jugat una mala passada al petit país de l’Himàlaia i ha deixat por, molta por a la gent.

NepalEn desastres naturals com aquest, un cop ha passat el primer ensurt cal estar atent també a una altra problemàtica. És molt important que deixem la iniciativa i el ritme de la reconstrucció a la gent del país. La solidaritat és la tendresa dels pobles com deia l’escriptora nicaragüenca Gioconda Belli. Però aquesta solidaritat corre un perill sinó està ben entesa. Un país en aquesta situació podria ser utilitzat per grans multinacionals per fer negoci i això no ens ho podem permetre. La solidaritat i l’ajuda sincera mai pot ser un negoci. Aquest és un altre dels drames que s’afegeixen a la ja delicada situació del país.

Aquest any un grup de voluntaris i voluntàries de SETEM volíem anar-hi per obrir un nou Camp de Solidaritat. Evidentment, aquesta idea en aquests moments ja no té sentit. Les prioritats de la gent al Nepal s’han reduït únicament a la pura supervivència del dia a dia. Els somnis i els projectes de la gent s’han d’aturar i nosaltres no podíem restar indiferents a això. El Nepal plora i nosaltres ho fem amb ells. Tornarà a somriure, això és segur, però serà la gent del país que decidirà com i en quin moment.

Els nostres millors desitjos per al Nepal!

Pau Carreño

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s