MARXEM!

DSC_0373No seran els nostres uns relats de gestes impressionants; no volen ser-ho, com a mínim. Serà un tros de moltes vides preses en un moment en que cursarem juntes un determinat camí, amb similitud d’aspiracions i conjunció d’ensomnis. Per això marxem.

Marxem perquè creiem que viure vol dir prendre partit. La indiferència i la abúlia són parasitisme, són covardia, no vida: nosaltres també odiem alsindia indiferents. Qui veritablement viu no pot rendir-se a la inèrcia abduïda, a les idees preconcebudes, al màrqueting dels grans capitals. Per això també odiem els indiferents; per això marxem.

finde1No marxem amb pasta d’apòstol ni de messies. No marxem a evangelitzar ni donar lliçons. Tampoc marxem a fer pous ni construir esglésies. Ni donar peix, ni ensenyar a pescar.

Marxem per aprendre a créixer i decréixer, descobrir i redescobrir; perdre’ns i trobar-nos, per la humil decisió de no abandonar mai el coratge ni l’esperança, de no retrocedir.

Marxem amb la revolució al cor, la fermesa al puny i la rosa als llavis: per un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures.finde2

Marxem a ser oïdes d’aquells crits que ens volen creure perduts, per trencar barreres i silencis que maten, per enterrar prejudicis i desinformacions que sí són violència d’estat, per denunciar una negació d’oportunitats criminal: qui no es mou no sent les cadenes.

David Palau

One response to “MARXEM!

  1. Retroenllaç: Antonio Gramsci – Odio als indiferents | Diccionari cultural·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s