SORDS, CECS I MUTS.

dibujotetapamoslosojoslaboca...[1]

Si encenem la televisió avui dia 1 d’abril de 2015, en algun moment apareixerà la problemàtica amb els moviments terroristes i el Yihadisme, múltiples catàstrofes en l’aviació al llarg dels últims anys i un llarg etcètera. Però, què passa amb l’accident nuclear de la central japonesa de Fukushima? I la possible pandèmia del virus de l’Ebola? I el conflicte entre Israel i Palestina? Com aquests, podríem enumerar una llarga llista de titulars que en el moment que han succeït han esdevingut notícia durant setmanes i han generat en la població una reacció concreta, ja sigui d’alarma social, por, impacte, etc., però que, màgicament, passat un cert període de temps s’esfumen i ja no tornen a aparèixer més en els principals canals d’informació que rep una persona a la nostra societat, com són la televisió, la premsa o la ràdio. D’aquest fenomen, en un primer moment no n’ets conscient ja que el bombardeig d’informació és tal que, seguidament, et presenten altres fets que criden la teva atenció i que fan oblidar momentàniament aquesta manca. Passat un temps tots nosaltres haurem sentit la frase de: Ostres, ja no se’n diu res de tal notícia, s’haurà solucionat de la nit al dia?

Evidentment no. Japó s’enfronta a 200 anys de feina incansable de voluntaris i treballadors a la planta de Fukushima per tal de trobar la manera de desmantellar els tres combustibles fosos dels reactors danyats pel terratrèmol i el tsunami de l’any 2013. Per aquest motiu, milers de famílies mai podran tornar a les seves cases, a banda de les conseqüències dels danys col·laterals causats per les fugues radioactives que s’han anat succeint. D’altra banda el virus de l’Ebola segueix afectant -tot i que de manera més controlada- nombrosos països de l’Àfrica Occidental, causant la mort de centenars de persones que el contrauen. Per descomptat, el conflicte armat entre israelites i palestins continua sent, a hores d’ara, un matança a gran escala de la població civil d’aquest territori.

Igual que aquestes notícies, diàriament ens arriba quantitat d’informació per part dels mitjans de comunicació que, per desgràcia, no sempre és tan objectiva ni fidedigna com hauria de ser. Al seu darrera hi trobem nombrosos interessos polítics, econòmics i socials que actuen com a sedàs filtrant tot allò que després arriba a les nostres cases. Davant d’aquesta situació, hem de ser molt crítics i curosos amb el tractament de la informació que rebem ja que, malauradament, en aquesta no s’hi pot confiar al 100%.

Núria Villanueva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s