Els Reis ja han marxat, I ARA QUÈ?

 Les festes de Nadal ja han acabat i amb elles hem estat generant quantitats impensables de residus, els quals, si els quantifiquem a títol individual poden semblar menudeses però si fem la suma del que família per família haurà generat les xifres augmenten de forma considerable.1389055829_740215_0000000000_noticia_normal[1]

En primer lloc, després del consumisme que impera en aquestes dates del quan se’n deriven un gran nombre de regals, provoca que aquests dies es llencin grans quantitats d’envasos, plàstics que contenen joguines, capses, bosses, papers, etc.

En segon lloc, el fet que les reunions familiars d’aquestes dates vagin sovint acompanyades de grans àpats també té com a conseqüència una major despesa en alimentació, la qual cosa, i d’igual forma incrementa les escombraries que diàriament ja generem, sobretot envasos de plàstics.

En el cas de la ciutat de Barcelona l’increment dels residus és d’un 17% durant els Nadals. Gran part d’aquests residus que es consideren envasos i que són generats dins l’àrea metropolitana de Barcelona van a parar a la planta de residus de Gavà-Viladecans; 25.000 tones, entre envasos de plàstic, llaunes i brics, es tracten anualment en aquestes instal·lacions. La feina, però, s’intensifica significativament durant aquest període festiu i durant les posteriors rebaixes, especialment pel que fa a la recuperació d’embalatges i envasos de vidre. El primer pas del procés de reciclatge és treure el que en diuen els “impropis”, és a dir, aquells residus que es llencen equivocadament al contenidor groc i que poden arribar al 15%. Per tant, recordar la gran importància del reciclatge sempre però, específicament, en aquestes dates on tripliquem les restes per família. Si procurem llençar els envasos i de més al seu lloc correcte estarem contribuint a mantenir un món més sostenible i facilitarem la feina de totes les persones que treballen a les plantes de reciclatge fent el triatge dels diferents residus, i agilitzarem el procés de donar segona vida a tot el que rebutgem.

Imprimir

Pensem-hi i siguem més responsables!

Núria Villanueva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s