TOT SUMA …

Ahir, 21 d’octubre, es celebrava com cada any el Dia Mundial de l’estalvi d’energia.

Taller-de-energías-Renovables[1]

Probablement un gran nombre de persones desconeix aquesta data o, simplement, no li dóna la més mínima importància; i es aquí on rau l’arrel del problema, en que la societat no està prou conscienciada sobre el que suposa fer un mal ús o un ús abusiu d’aquest recurs tant comunament establert a les societats del primer món. A vegades oblidem que els recursos energètics dels quals disposem són de caràcter finit, i si els malbaratem,  a més a més d’estar-ne escurçant la seva vida estarem contribuint a un augment dels nivells de contaminació mundial, que ara per ara es troben ja en un punt irreversible.

Diversos estudis entre ells els de l’Agencia Internacional de la Energia de l’OCDE mostren que la crisi energètica serà profunda i que es manifestarà ja en la dècada en la qual ens trobem, els recursos no s’acabaran de manera immediata però l’escassetat d’aquests s’anirà fent patent paulatinament. La reducció energètica es farà més evident amb el petroli, l’ús del qual està molt estès a la nostra societat, no només com a consum energètic sinó també entre les matèries primeres per a l’elaboració de gran quantitat de productes utilitzats de forma diària.

La solució que porta anys fent petites però fermes intrusions en el nostre dia a dia son les energies alternatives o renovables, les quals aprofiten la natura per a generar energía.

A continuació us presentem un decàleg sobre els aspectes que hem de tenir en compte a l’hora d’estalviar energía amb alguns consells que ens poden ser d’ajuda a l’hora d’estalviar:

2.3.D_EIP_n[1]

Si algú li ha interessat especialment aquesta temàtica, properament als Cinemes Girona es podrà veure el documental “Les nostres energies” (dia 6 de Novembre a les 20h).

Núria

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s