Atreveix-te a viure en la diversitat… et sorpendrà!

collage-de-la-cultura

    La nostra societat i el món en general està format per un col·lectiu divers i molt ric de persones i cultures. Però sovint, ens fa por allò desconegut i ens deixem portar per informacions que tan sols volen dificultar la convivència i generar conflictes.

Escoltar només la versió d’una història pot portar-nos una visió sesgada de la realitat. Una sola opinió pot generar estereotips, rumors, prejudicis i fins i tot crear situacions tenses entre persones o col·lectius. És per aquest motiu que hem de ser conscients de la informació que transmetem o que rebem per tal de poder crear-nos una opinió el més objectiva possible.

Molts estereotips són falsos perquè són incomplets. Per conèixer un país, una persona, una cultura, cal voler conèixer totes les històries d’aquest lloc o persona. I així, ens ho explica en aquest vídeo Chiamamanda Adiche, escriptora nigeriana que ha viscut a la seva pròpia pell aquestes situacions:

I com resumeix Adiche:

“La història única roba la dignitat dels pobles, dificulta el reconeixement de la igualtat humana i emfatitza les nostres diferències enlloc de les nostres similituds.”

A nivell personal doncs, podem reflexionar sobre aquest fet i apendre a actuar de diferent manera per tal de poder generar una millor convivència i poder-nos enriquir de la diversitat que tenim en el nostre entorn; fet que ens ajudarà a conectar amb els propis valors, a enfortir les relacions, el respecte i a millorar com a persones i societats.

xarxa_antirumors190Al mateix temps és molt interessant poder conèixer la Xarxa Bcn Antirumors que genera, no només una formació per esdevenir agents antirumors, sinó que també agrupa una sèrie d’entitats que treballen envers aquest tema i realitza una sèrie d’activitats per tal de poder arribar a tota la població i sensibilitzar-la.

http://www.bcnantirumors.cat/

canvia ipTambé us dóno a conèixer la iniciativa “Roda el món-Canvia el Xip!” d’ATLAS, fundació sociocultural d’Igualada, projecte que treballa per la convivència entre persones autòctones i nouvingudes i alhora vol combatre els estereotips i prejudicis que actualment encara perduren a la nostra societat.

https://www.facebook.com/canviaelxip

VIU LA DIVERSITAT… no et deixerà indiferent!!!

Anna Mir

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s