24 de Maig, Dia Solidari a l’escola

Com poder fer arribar el valor de la solidaritat als joves? L’escola és una gran plataforma per a poder treballar-lo i poder despertar en els nanos una actitud solidaria vers el món que els envolta; el d’aquí, el d’allà i el de més enllà.

Al col·legi Santo Ángel, a la població de Gavà, s’està duent a terme una iniciativa que pretén treballar la solidaritat a partir d’un projecte anomenatSiguem solidaris, realitzat durant tot un any escolar. Per grups de treball, els alumnes de 4rt d’ESO han de desenvolupar el projecte de creació d’una entitat sense ànim de lucre o una ONG, a la vegada que han de conèixer i col·laborar amb una entitat real. S’estableix un relació d’intercanvi que els apropa als valors de la solidaritat, la responsabilitat, ja justícia social, la convivència o la igualtat, entre d’altres.

Però això no acaba aquí…

En aquest projecte s’hi acaba implicant tota l’escola. Tot culmina en el “DIA SOLIDARI”, que enguany se celebrarà aquest mateix dissabte 24 de maig, una jornada lúdica, cultural, esportiva i festiva en la qual s’han implicat des d’alumnes, pares i mares com comerços i veïns de la zona. Una jornada plena d’activitats per a petits i per a no tant petits, organitzada en la seva totalitat pels alumnes de 4rt d’ESO per a tot el poble de Gavà, Castelldefels i Viladecans, per tal de col·laborar amb les entitats que els han obert les seves portes desinteressadament.

En definitiva, el principal objectiu d’aquest projecte és fer alumnes més solidaris i compromesos amb el món que els envolta. I esperem que algunes de les llavors que s’estan plantant ara acabin germinant en un futur…

Us hi esperem!

Imatge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s