Si lluites pots pedre, si no ho fas ja has perdut

Molts de vosaltres n’haureu sentit a parlar. La Malala Yousafzai és una noia de 17 anys, la qual, quan només en tenia 13 i sota un pseudònim, va donar a conèixer a través de la BBC  la situació en la que es trobava la seva població sota els abusos del règim imposat de Tehrik  i Taliban Pakistan (TTB). El que més preocupava la Malala era què, a causa d’aquesta situació, el règim havia fet tancar les escoles privades de la zona i es va prohibir l’educació femenina entre 2003 i 2009. Més endavant, al 2011 rebé el premi Nacional per la Pau que atorga Pakistan, per la seva tasca en la defensa de l’educació de les nenes.

Malala Yousafzai

Al 2012, enmig d’aquesta guerra de guerrilles i mentre es dirigia a l’escola la Malala va patir un atemptat per part d’un milicià de TTB. Va estar en estat crític durant molt de temps però, finalment, l’esperit de lluita la va salvar i, miraculosament, va poder-se’n sortir, però lluny d’acovardir-se, aquests esdeveniments la van encoratjar a tirar endavant amb unes idees molt clares i amb més fermesa que mai per tal de continuar defensant la situació de la dona al Pakistan. A partir d’aquí la Malala es va convertir en activista pels drets de les dones i, sobretot, en tots aquests anys s’ha encarregat de difondre la importància de que les nenes poder decidir el que volen ser a la vida de la mateixa manera que ho poden fer els nens, i que el sexe amb el que neixis no condicioni la teva vida per sempre.

Em quedo amb una frase que diu la Malala en una entrevista a la televisió:

“The education it’s the power for a woman, and that’s for the terrorists are afraid of education. They do not want women to get education because that become more powerful.”

I és ben cert, que, a vegades oblidem que l’educació i la cultura són la millor de les armes.

Núria

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-24435564

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s