Reinventant la mirada

Imaginació al Poder!

L’ésser humà té una capacitat innata per reinventar-se en situacions de crisi. La història de l’equip de Futbol Filipí Panyee FC n’és una mostra admirable.

Mario Alonso Puig, metge especialitzat en cirurgia general–actualment conferenciant sobre temes de lideratge i creativitat, entre altres, apunta que reinventar-se no vol dir convertir-se en algú diferent sinó que es tracta de fomentar el nostre verdader ésser. És en aquest nou espai de possibilitats on afloren la creativitat, la saviesa i l’energia que transformen completament la nostra experiència, aportant major serenitat, il•lusió i confiança a les nostres vides. Està en nosaltres, en l’exercici de la nostra llibertat personal, dur a terme decisions que progressivament ens porten a transformar la nostra mirada. Són els nostres nous ulls els que ens permetran veure el que abans ens era invisible i són també aquests nous ulls els que ens portaran a descobrir com aconseguir allò que fins ara ens semblava impossible.

L’activista Martin Luther King, considerat un dels majors líders i herois de la història moderna, tenia una sèrie d’actituds que poden ajudar a assolir aquesta nova mirada.

En primer lloc, somiar sense barreres. La frase amb la qual inicia el seu conegut discurs del 1963 “Tinc un somni…” és reflex de la idea que qualsevol emprenedor, tot i que ha de ser realista i conscient de les seves possibilitats, també ha d’establir objectius ambiciosos per fomentar que la seva iniciativa tiri endavant. Per això, cal acceptar la por i ser valent, trobar la manera òptima per superar-la i no rendir-se al llarg del camí.

En segon lloc, cal persuadir encara que no es tingui Poder. Fomentar alguna cosa en què creure, crear sentit. Per aconseguir-ho cal inspirar al grup, ser un referent i despertar inquietud, la inquietud que constitueix el motor de la determinació.

En tercer lloc, cal involucrar al grup, fer que se sentin part del projecte, que entenguin que tots poden aportar i que junts poden arribar més lluny. Alhora, també cal crear sentit d’urgència, és a dir, transmetre la idea que ara és el moment idoni per lluitar, per passar a l’acció.

3, 2, 1…ACCIÓ!

Gemma.

2 responses to “Reinventant la mirada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s