VII Mostra de Cinema Indígena de Barcelona

banner-wen-gran

POBLES INDÍGENES DEFENSANT EL TERRITORI  PER AL “BUEN VIVIR”

Avui, dijous 14 de novembre, s’inaugura la setena edició de la Mostra de Cinema Indígena de Barcelona que es realitzarà del 14 al 17 de novembre a l’Espai Jove La Fontana (al barri de Gràcia de Bcn).

La mostra es caracteritza per la projecció de documentals i docu-ficcions, per donar a conèixer l’univers dels pobles indígenes, amb la presència de diferents representats vinguts de diferents territoris indígenes -del Cauca (Colòmbia), d’Iximulew (Guatemala), de l’Estat Plurinacional de Bolívia, de Walmapu (territori Mapuche)- i de Catalunya. La veu d’aquestes persones dóna sentit a la Mostra amb la força de les seves paraules, tot parlarant del que s’haurà projectat a la pantalla i de les seves pròpies experiències.

La temàtica de la mostra d’aquest any és el Viure bé, un enfocament que vol donar peu a buscar alternatives per construir una realitat diferent al desenvolupament actual, fruit del capitalisme, el colonialisme i el patriarcat. Cal conèixer la proposta de vida d’altres cultures i societats per tal de construir un nou model de convivència i què millor que escoltar l’experiència d’altres pobles tot creant ponts de diàleg per enfortir les relacions, el respecte i millorar com a persones i societats!

Al llarg de la Mostra s’abordaran temes com: la sobirania alimentària, la identitat cultural, el territori i les indústries extractives, la resistència indígena davant l’explotació del seu territori i el reclam al seu dret a ser consultats sobre el que els afecta.

La Mostra es impulsada per l’entitat AlterNativa Intercanvi Pobles Indígenes amb la col.laboració de la Coordiandora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas, i aquest any també amb la Coordinació pel Dret dels Pobles Indígenes i Entrpobles.

Per a més informació, consulteu la seva programació a: http://www.alternativa-ong.org

Trailer de la projecció del documental “Por un B’aktun descolonizado”, elaborat per una organització maia de Guatemala

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s